ИЗДВАЈАМО

ЈС У МЕДИЈИМА

ЈС У МЕДИЈИМА - 08.11.2013.

Интервију председника Јединствене Србије за „Наше новине“

Важите за једног од најбољих „пливача“ у политици. Осећате ли љубомору својих колега?

Можда има љубоморе појединих политичара, али ја се не обазирем.

 

 Зашто политичарима, бар онима са којима сте добри, не одржите лекцију како да управљају својим градом, ресором?

 Нема шта да их саветујем, то су паметни људи. Проблем је што су политичке свађе претерано присутне у општинама и у скупштини. Код мене тога нема, само рад.

 

Протеклих дана суочавамо се проблемима на Косову, навијачи дивљају, Европа нас уцењује. Неки кажу да ситуација у земљи није никада била гора?

Не слажем се, у Србији постоји политичка стабилност. Ипак Европа нас је доста варала, све власти, а посебно актуелну. Када сам чуо да ће Србија ући у Европу 2020 хтео сам да паднем у несвест. Европа нас је преварила, за то нису криви политичари. Тешко је стање, али има стабилности и треба да се нађе решење.

 

Па што га не пронађете?

Није то тако лако, треба запослити људе, фабрике које су у реструктуирању морају да имају добар статус, да добро пласирају своје произвизводе. Треба наћи тржиште за српске производе.

 

Опет смо имали хаос на дербију. Како је могуће да нико не може да стане на пут хулиганима?

Не желим да коментаришем ништа негативно због оба клуба. Не можемо више да говоримо да одговорност због нереда на стадионима сносе организатори, јер фудбалски клуб не може да се бори против овакивиг дешавања. Тога у Јагодини нема.